ТРУДЕН РЕСТАРТ ЗА РЕСТОРАНТИТЕ В МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА

Вторник, 02 Март 2021 12:22


Разхлабването на мерките по отношение на заведенията от първи март доведе до оживвление и в малките населени места. Въпреки това част от обектите не отвориха заради опасения, че клиентите все още са уплашени заради пандемията. Каква е ситуацията в Мездра, вижте в следващия репортаж.В този ресторант в Мездра тези дни опипват почвата - със символични порции. Елза приготвя обедното меню.
Елза, готвач: "Пилешка супа, пълнени чушки с кайма и ориз, боб с наденичка, за по-малко хора, защото не знаем колко ще ни посетят."
Надежда има, защото и малкото посетители са по-добре, отколкото заключени врати. Локдаунът през последните три месеца преориентирал голяма част от персонала.
Галя Драганова, управител: "Започваме само с двама души персонал, защото не знаем дали ще можем да си върнем другите хара, те се преонтираха към други бизнеси, три месеца без работа е много време, не се знае и колко клиенти ще имаме."
Помощ от държавата по мярката 60-40 не дошла, тъй като фирмата е от миналата година и не могла да докаже нужния за кандидатстване доход.
Галя Драганова, управител: "Много беше тежко оцеляването, единственото, което ни спаси, е това, че имаме друг бизнес – магазини. Най-трудно е това да си върнем клиентите, защото повечето хора ще ги е страх.
ТЕКСТ: Така с огромни усилия освен готвачката, успели да задържат още един човек. Силвия обаче ще работи и на бара, и като сервитьор – поне в началото."
 Силвия Иванова: "За нас Новата година идва сега с надеждата, че всичко ще бъде както преди.Надеждите са сега да заработим с пълна сила, хората да се успокоят."
Иначе в ресторанта е чисто като в аптека, спазват се всички мерки безопасност.
Дезинфекцираме постоянно, както пода, повърхностите.
Масите са подредени по правилата – за четири до шест човека. Но две от заведенията в градчето остават затворени – собствениците им отказаха коментар, но обясниха, че не виждат смисъл засега, защото помещенията са малки и оборотите няма да покриват разходите. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
04:30
"Рейсинг екстрийм" - 584 еп., предаване за екстремни спортове
03:30
Тенис: Volvo Car Open, Чарлстън – полуфинали (WTA 500 - повторение)
04:00
Футбол: Ейбар - Леванте (Ла Лига Сантандер, сезон 2020/2021 - повторение)