![]() |
11.04.2021 София 18° |
СПАЗВАТ ЛИ СЕ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ В ЗАВЕДЕНИЯТА?
Понеделник, 01 Март 2021 18:23
От днес заведенията и ресторантите в цялата страна отново отвориха врати за своите клиенти. Това става при стриктно спазване на противоепидемичните правила.
След дълга пауза заведенията посрещнаха първите си клиенти за годината. В това заведение са спазили всички необходими мерки за безопасност, споделя Силвия Иванова.
"Има леко притеснение в клиентите, но има и клиенти, които чакат с нетърпение - дойдоха днес, видяха ни, зарадваха се, че работим, но има и такива, които все още се притесняват наистина." "Така се забелязва едно оживление и хората започнаха от самото начало да посещават обектите ни. " Tози бар за хранене разполага със 70 седящи места, от които обаче само 35 са на разположение на клиентите. Освен изискванията за 50% от капацитета, на една маса не трябва да се настаняват повече от 6 души, а персоналът трябва да носи предпазна маска. Затварянето на заведенията от началото на пандемията не е медицинско решение, а политически и икономически ход, смята Емил Коларов председател на Сдружението на заведенията в България. "Тези 50% капацитет ограничават доста сериозно работата на повечето обекти, дори и този обект, в който се намираме - в момента, в който се спазва ограничението в обекта ще влязат 30 човека, а в същото време персонал, разходи, всичко е на 100%" Този италиански ресторант разчита на собствена иновация в борбата с разпространението на заразата, споделя управителят му Кристина Асенева. "Това са дигиталните менюта, сканира се и се влиза в нашия сайт и така човек може да разгледа цялото меню, както от бар, така и от кухня." На 1 април се очаква да паднат част от изискванията за работа на заведенията. За тогава е планувано и отварянето на нощните клубове. |