ЗЕЛЕНИ КОРИДОРИ ЗА ВАКСИНАЦИЯ В АЛЕКСАНДРОВСКА БОЛНИЦА

Понеделник, 01 Март 2021 16:10


От днес се възстановяват "зелените коридори" за поставяне на ваксина срещу COVID-19 . Ваксина може да получат всички, които не попадат в първите 4 фази на плана за ваксиниране. Кабинет за свободен достъп отвори врати и в Александровска болница. А във ВМА ваксинирането ще бъде преустановено временно - заради изчерпване на количествата ваксини на АстраЗенека.

 
След последната доставка на близо 53 000 дози от ваксината на Астра Зенека, "зелените коридори" отново получиха зелена светлина. 

Всеки ваксиниран получи и мартеница.

"Имаме инициатива заедно с ваксината да даряваме и по една мартеничка, да им напомня на хората, че това, което са предприели - да се ваксинират е много важна стъпка към здравето."

В мобилния пункт е създадена организация,при която възрастните хора минават приоритетно. А за един час се имунизират около 10-12 души, увери д-р Васил Михайлов.

"Те биха могли да не изчакват цялата опашка - това са хора над 80г и хора над 65 със здравословни проблеми също би могло да се каже, че имат предимство да влязат по-първи."

Славка Георгиева е на 73 години. Според нея, приоритетното ваксиниране на възрастните хора не се спазва. 

"Не е вярно, аз отидох и питах сестра и тя каза: "Възрастните хора сте с предимство, но цялата опашка ревна в един глас, че това не може да стане, те чакат от 6:30" и аз съответно трябва да чакам на реда и както и чакам."

Някои от чакащите обаче адмирират създадената организация. 

"Tова би било правилно решение, ако няма такъв ред, аз бих пропуснала възрастните."

"Аз съм на 62 години, но съм последен в момента на опашката - ако има нещо такова поне да кажат, тези които сме над 60 на минем по-напред."

От лечебното заведение заявиха, че всички на опашката ще получат ваксина дори и след работното време на медиците.


 Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
03:30
"Български надежди" - 13 еп., документална поредица за талантливите деца в България
03:30
Тенис: Volvo Car Open, Чарлстън – полуфинали (WTA 500 - повторение)
02:00
Футбол: Атлетик /Б/ - Алавес (Ла Лига Сантандер, сезон 2020/2021 - повторение)