ТУРИЗМЪТ ПО СЕВЕРНОТО ЧЕРНОМОРИЕ

Неделя, 02 Август 2020 13:32


Заради ниските цени на чадъри и шезлонги това лято, плажа на Златни пясъци е пълен с хора, някои дошли само за ден-два от вътрешността на страната, на квартира в града.


Метин – Шумен: "Тука ни е по-близко и с две малки деца… предпочитаме тук."


Даниел Петров - София: "Условията са ОК, природата е хубава , голяма градина Приморска.

- Цените как ви се струват?

- Ок."


Богдан Димчев - Лом: "Много ни харесва и със сигурност ще повторим, даже още май това лято."


За разлика от плажове и басейни, хотелите в курорта все още са полупразни.


проф. Стоян Маринов – Варненска туристическа камара: "Това, че нямаме магистрала си е проблем и българи предпочитат да отидат повече по южното черноморие, защото е по-достъпно с автомобил. А ние разчитаме 70% на чартърни туристи, след като ги няма, естествено , че не можем да постигнем някаква нормална заетост."


Марияна Николова – министър на туризма: "По Северното Черноморие капацитета е на 20%. Очакваме в началото август да започне приток на туристи и да бъде обезпечен резервационния поток."


Основно от румънци, които обаче често анулират резервациите си, заради ръста на заболели от Ковид-19 у нас.


проф. Стоян Маринов – Варненска туристическа камара: "Една част от тези, които отвориха, които работят само с определени пазари, напр. разчитли са само на Великобритания, или са разчитали повече на Русия, Украйна, те имат много ниска заетост и даже някои от тях се канят отново да затворят. Прилична заетост бих казал имат хотели, които посрещат туристи от повечко пазари и най-вече тези хотели, които работят с поляци, с чехи, с румънци, с германци. Някои от тези хотели имат заетост около 50-60 %, но те се броят на пръстите на едната ръка."


За да оцелеят през Ковид сезона, хотели на първа линия приемат гостите на неотворилите си съседи от по-задна линия, на техните цени. Така вместо 70 евро, олинклузива излиза по 40 евро на турист на ден.

 

Туристка от Румъния: "За втори път сме тук. Няма основания да се страхуваме, всички мерки са на ниво, така че се наслаждаваме на престоя си." Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
17:00
Новини
16:30
Тенис: Top Seed Open presented by Bluegrass Orthopaedics, Лексингтън - четвъртфинал (WTA International - повторение)
17:00
"Клубовете в Ла Лига: Андалусийските клубове" - 3 еп., документална поредица