ЗАДЪРЖАХА РЕЦИДИВИСТИ БИЛИ И ОГРАБИЛИ ВЪЗРАСТНА ЖЕНА

Неделя, 05 Юли 2020 17:06


Задържаха двама криминално проявени, били, тормозили и ограбили възрастна жена в Белово.  Жестокото криминално деяние е от нощта на 2 срещу 3 юли. По разказа на жената шум по прозореца я събудил.  
 баба Иванка :
"Аз посегнах при тропота веднага да запаяа лампата, но те ми хванаха ръцете и ме повалиха наземята. Започнаха да ме ритат. "

Това продължава няколко часа, докато мъжете искат пари от жената. Такива обаче не намират и си тръгват. Едва на сутринта тя успяла да се обади на своята дъщеря и да потърси помощ. 
 Румяна Стойкова - дъщеря на пострадалата:

"Ритали са я, в главата са я били. Влезли са в мазето. Разтворили са лозарска ножица и с острието са я боцкали. Блъскали са я по главата. Тя се е опитала да излезе, повикала е, но те са и затискали устата. Влачили са я по стълбите.  + Боят е бил неистов, защото синините сега започват да и излизат още повече. "

След подадения сигнал на тел. 112 стартира мащабна полицейска акция с участието на полицаи от Белово, Пазарджик и София. Извършителите са заловени


 Комисар Светослав Телбизов - зам. директор на ОД на МВР - Пазарджик:

"Въпреки всичките трудности  успяхме да стигнем до изключително положителен резултат. Разкрити са, задържани са лицата ."
Васил Малинов - Окръжен прокурор :

 "Единият е заловен в Ботевград, другият е заловен в София. Касае се за две лица осъждани многократно и то основно за престъпления против личността, грабежи и кражби. "

Резултатът от нападението – крадците са взели 13 лева, три стари телефона, буркан с орехи и бутилка с вино. Съседите на баба Иванка настояват за строго наказание.

"Строго, много наказание. Не бива да се прощават такива неща. "

КА Рецидивистите са с богато криминално минало. Затова настоящето им деяния могат да получат от 5 до 15 години затвор. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
17:00
Новини
16:30
Тенис: Top Seed Open presented by Bluegrass Orthopaedics, Лексингтън - четвъртфинал (WTA International - повторение)
17:00
"Клубовете в Ла Лига: Андалусийските клубове" - 3 еп., документална поредица