БЪЛГАРСКИЯТ БАСКЕТБОЛ ОТБЕЛЯЗА ВЕКОВЕН ЮБИЛЕЙ

Вторник, 12 Ноември 2019 12:27


100 години баскетбол в България беше отбелязан на специална церемония, на която присъства и президентът на републиката генерал Румен Радев. На тържеството присъстваха още генералният секретар на ФИБА Андреас Заклис, президентът на ФИБА Европа Тургай Демирел. Привествия отправиха още олимпийската шампиона по гребане Здравка Йорданова от името на БОК, ректорът на НСА Пенчо Гешев и заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов.

Константин Папазов и Георги Божков бяха избрани за треньори на десетилетието съответно в мъжкото и женското направление. Легендарният Атанас Голомеев, който по-рано през годината влезе в Залата на славата на ФИБА, получи Приз за Изключителни заслуги към българския баскетбол от президента на федерацията Георги Глушков.

А новият национален селекционер на мъжкия тим Росен Барчовски, син на две от най-големите баскетболни личности на страната – Ваня Войнова и Цвятко Барчовски, изрази надежда, че скоро България ще се доближи до най-добрите си времена в играта. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
04:30
"Изкуството - тогава, сега и завинаги: Аделина Йотова" - 26 еп., предаване за изкуство
04:00
Тенис: Мария Сакари - Беатриз Адад Мая (Rothesay Open Nottingham, Нотингам; WTA 250 - II четвъртфинал, повторение)