СДРУЖЕНИЕ "ТУК- ТАМ" ПРЕДЛАГА ВЪЗМОЖНОСТИ НА БЪЛГАРИ ОТ ЧУЖБИНА ЗА РАБОТА У НАС

Събота, 31 Август 2019 16:04


Повече от 1500 висококвалифицирани българи с опит и образование в чужбина, които искат да се реализират в България ,ще се съберат на форум ,наречен “Кариерен кошер”. Компаниите, които търсят такива кадри у нас, са над 90. Организатор на събитието е сдружение Тук-там.

Форумът “Кариерен кошер” предлага възможности за реализация на българи ,завършили образованието си в чужбина ,но с намерение да се реализират у нас. 


ХРИСТО БОЯДЖИЕВ, ОСНОВАТЕЛ НА СДРУЖЕНИЕ “ТУК-ТАМ”: Кариерния кошер събира хора и идеи .Целта му е да събере на едно място хора и идеи ,фирмите,които от своя старна предлагат страхотни позиции в България и от друга страна талантите с опит в чужбина, които искат да се интересуват какво става в България. 
 

Повече от 90 компании ще се опитат да привлекат в екипа си възпитаници на чужди университети и кадри на компании ,които развиват дейност зад граница.
 

ХРИСТО БОЯДЖИЕВ, ОСНОВАТЕЛ НА СДРУЖЕНИЕ “ТУК-ТАМ”: "Те варират и като големина и като сектори. Виждаме страшно много разибра се в IT сектора, BPO сектора, във финанси ,бързооборотните стоки. Палитрата е абсолютно голяма."

ЕМИЛИЯ КЛАЙН, МЕНИДЖЪР ОБЩНОСТ В СДРУЖЕНИЕ “ТУК-ТАМ”: "Започваме с това какво един млад специалист би могъл да открие. Какво един мениджър на по-високо ниво би търсил, което е различно. Също така средата в България предоставя възможност за стартиране на собствен бизнес .Човек би се интересувал какво е финансирането, какви партньори би могъл да намери."

За българи, които засега отлагат връщането си у нас, компаниите планират видео-интервюта . По този начин дистанционно сънародниците ни ще се запознаят с реалните кариерни възможности, които страната ни предлага.

ЕМИЛИЯ КЛАЙН, МЕНИДЖЪР ОБЩНОСТ В СДРУЖЕНИЕ “ТУК-ТАМ”: "Ние сме тук за да помогнем на тези, които имат желание, чудят се , имат въпроси. Да споделим нашия опит и информацията, която сме събрали и вече всеки един да прецени защо за него това би било един добър избор."
 

За да бъдат максимално полезни на хората и за да привлекат повече участници, от сдружение “Тук-там” организират форума в началото на септември. Това обикновено е периодът, когато живеещите зад граница се прибират за почивка в родината ни. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
20:00
Новини
19:35
Тенис: Пиер Юго Ербер - Давид Гофен (Open Sud de France, Монпелие; ATP 250 - IV четвъртфинал, повторение)
19:30
Футбол: Реал /М/ - Барселона (Ла Лига, сезон 2007/2008)