АКАДЕМИЯ ЗА БЕЗОПАСНО ШОФИРАНЕ

Сряда, 14 Август 2019 13:50


Обучение по безопасно шофиране ще се проведе през почивните дни в София. Проявата е в рамките на инициативата “Мисия нула” на института по пътна безпосност. Целта е все повече хора да внимават на пътя.

Според Явор Алексов, който има академия за безопасно шофиране добрият шофьор е този, който знае до къде стигат възможностите му и не ги прекрачва.

ЯВОР АЛЕКСОВ: "Не забравяйте да усъвършенствате уменията си. Колкото по-добри ставате, толкова повече удоволствие ще ви носи автомобила. "

Само за последните 24 часа Един човек е загинал, а 31 са пострадали при катастрофи в страната . Станали са 28 тежки пътнотранспортни произшествия. В София са регистрирани 35 леки и 8 тежки катастрофи, при които са пострадали 10 души.

БОГДАН МИЛЧЕВ, ИНСТИТУТ ЗА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ: "Хората винаги ще допускат грешки и единствено и само транспортната система може да минимизира и да бъде толерантна към тези грешки за да не загинеме. "

Богдан Милчев от института по пътна безопасност смята,че подобряването на пътната инфраструктура би спомогнала “Мисия нула” да бъде постигната.

БОГДАН МИЛЧЕВ, ИНСТИТУТ ЗА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ: "Ако там където е забранено да се изпреварва се сложат физически прегради , а не само маркировка, тогава никой няма да изпреварва и да загива в насрещното, когато е неправилно изпреварил. Всички ние се натъкваме на липсващи знаци ,на липсваща маркировка. Ние се натъкваме на неосветени кръстовища ,на неправилно проектирани кръстовища. "

За да шофирате безопасно едно от най-важните неща е да бъдете концентриран на пътя. Преди това обаче трябва се позиционирате правилно в автомобила си.

ЯВОР АЛЕКСОВ: "Това нещо може да го пробваш със спирачката. Скочи на спирачката, ама хубаво до долу. До долу да я подгънеш. Трябва да усещаш опора на седалката. "

Тези и още съвети може да получите по време на обучението по безопасно шофиране,което ще се проведе през почивните дни. За целта ще бъдат затворени и няколко столични улици. В уроците може да се включат желаещи от всички възрасти стига да имат навършени 6 години, като най-малките трябва да бъдат с придружител. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
11:30
Новини
11:00
Футбол: Ла Лига Сантандер - обзор на изминалия кръг
11:00
"Спорт+" - спортно обзорно предаване (повторение)