ЗАПОЧНА МИЕНЕТО НА ЦЕНТРАЛНИТЕ УЛИЦИ В СОФИЯ

Вторник, 13 Август 2019 14:31


Започна миенето на улиците в централната част на София. До 3 септември по график ще се чисти в районите "Красно село", "Триадица", "Възраждане", "Оборище" и "Средец".Създадена е организация съвместно с полицията за временно спиране на движението по предварително обявения график.

От началото на годината това е четвъртото миене на улици в столицата.Само в районите с масов градски транспорт почистването ще се извършва през нощта.

СТЕФКА ЕНЧЕВА НАЧ.ОТДЕЛ “ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА ,СТОЛИЧЕН ИНСПЕКТОРАТ:"Миенето в момента участват 6 екипа. Те са напълно достатъчни,защото улиците се затварят на т.нар. Карета за да може да се мият по наклона на водата където се оттича. "

Живеещите в тези райони се уведомяват три дни предварително с табели и информационни листове по входовете, за да преместят колите си . Ако все пак има някой, който не е разбрал от центъра за градска мобилност ще преместват автомобила на съседна улица.

СТЕФКА ЕНЧЕВА НАЧ.ОТДЕЛ “ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА ,СТОЛИЧЕН ИНСПЕКТОРАТ: "Целта е в този период от време те да преместят автомобилите си, тъй като ще бъде затворена улицита в съседните улици за да може качествено да се извърши дейността. Ако има паркирани автомобили дейността е некачествена,защото остават наноси,шума под самите гуми на автомобилите. "


Кольо Пенчев работи във фирмата,която е ангажирана с миенето на улиците. Доволен е,че на тази всички автомобили са преместени.

КОЛЬО ПЕНЧЕВ:"Под колите неможе да легнеме да миеме и естествено,че остава мръсно ,а когато няма коли сами гледате какво е миенето."

Предвидено е почистването да става във време,в което гражданите ще са минимално затруднени.

"Как може да кажеш на хубавото лошо. Доволни сме ,защото тоя пясък се не търпи.Обаче това да не е само кампанийно."

"Как няма да ни харесва ,не ни пречи ,само че трябва да измитат шумките преди това,защото ги вкарват в мазетата."

"На няколко месеца вече се случва напоследък ."


Графиците за миенето на улиците по „карета“ могат се видят на сайта на столичния инсперкторат. Информация може да се получи и в Оперативния център. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
10:00
Новини
09:00
Футбол: Валядолид - Реал /М/ (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20 - повторение)
09:00
Тенис: Елена Рибакина - Шуай Жън (Hobart International, Хобарт; WTA International - финал и награждаване, повторение)