Пловдив вече разполага с виртуален асистент

Вторник, 09 Април 2019 10:22


Пловдив е първият град у нас,които разполага с виртуален асистент от началото на този месец. Така гостите на града могат да си намерят в реално време подходящ хотел или ресторант,да разберат къде се намира денонощната аптека или какво ще бъде времето утре.Как да намерим търсения от нас хотел, музей или ресторант, на какво разстояние се намираме от него или какъв е хороскопът ни за днес. На тези въпроси отговаря виртуалният асистент ,който можем да намерим в месинджъра на телефона си. Tака след 20 години опит в туристическия и хиотелиерски бранш Елица установява от какво имат нужда и бизнеса, и туристите.
Елица Стоилова : " Като погледна назад за мен е логично ,че стигнах до чатботовете,защото една от болките ,които имах като персонал в един хотел,а в последствие и като генерален др. беше управлението на човешкото време, което се използава за комунакция с клиентите.Онези 80% от въпросите ,които се повтарят всеки ден,използвах различни форми на автоматизация. И така за мен съвсем логично дойде създаването на чатбот,които да помага на клиентите да се самообсужат и да улесни бизнеса да оптимизира този процес."
Виртуаленият асиситент е лесен и удобен за използване без сваляне и инсталране на приложения и предлага разнообразна информация.Създателите на дигиталния помощник избират Пловдив ,като европейска столоица на културата ,за да реализират проекта си.
Елица Стоилова :"  В момента чатбота работи с 400 бизнеса и услуги в града , 24 часа в денонощието на анг.език и е насочен към посетителите на града, да им предостави необходимата за тях информация на удобно място ,а именно на телефона им в месинджър."
Към чатбота може да задавате въпроси за настаняване в хотели,ресторанти ,услуги за бизнеса,различни развлечения. Той разполага с валутен калкулатор и дори може да дава информация за качедтвото на въздуха .
Услугата е напълно безплатна,а за последните два дни от нея вече са се възползвали около 50 души.В световен мащаб гражданите и гостите на Виена, Прага, Токио, Буенос Айрес, Отава активно използват подобни чатботове. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
17:00
Новини
16:40
Тенис: Шуай Жанг - Елена Рибакина (Internationaux de Strasbourg, Страсбург; WTA International - II четвъртфинал, повторение)
16:00
Тенис: Гаел Монфис - Норберт Гомбос (Open Sud de France, Монпелие; ATP 250 - III четвъртфинал, повторение)