ОБВИНЕНИЕ ЗА КМЕТА НА СТРЕЛЧА, ПРИНУДИЛ СЛУЖИТЕЛ ДА ПОДАДE МОЛБА ЗА НАПУСКАНЕ

Четвъртък, 21 Март 2019 18:15


Прокуратурата привлече като обвиняем кмета на Стрелча Стойно Чачов. Срещу него е повдигнато обвинение за принуда. Чачов е накарал общински служител да подаде молба за напускане без дата или щял да го уволни. Според районната прокуратура в Панагюрище, става дума за злоупотреба със служебно положение.

 

При доказване на престъплението, за което е обвинен кметът на Стрелча Стойно Чачов законът предвижда до 6 години затвор. Градоначалникът е с парична гаранция от 2 хиляди лева, а разпитите на свидетели продължават.

 

Стойно Чачов - кмет на Стрелча: "Преди малко ми беше повдигнато обвинение, не мога да кажа, защото това е процесуална тайна, която в момента не мога да обявя. Аз вярвам в българската прокуратура и смятам, че те като независим и компетентен орган ще си свършат по възможност най-добре работата, за да излезне истината на яве."


Разследването срещу кмета на Стрелча започна след подаден сигнал от един от служителите в общината.

 

Стойно Чачов - кмет на Стрелча: "Имаше напрежение в общината, буквално цялата седмица от вторник нататък от 12 март общината почти спря да работи и има забавяне в нещата, но аз съм млад и амбициозен човек и ще си наваксам."При спецакцията от 12 март икономическа полиция и прокуратурата влязоха в сградата на общината като обект на претърсвания бяха 17 подписани молби за напускане на служители без дата. Към този момент обаче такива не са открити.

 

Пламен Пантов - говорител на окръжна прокуратура Пазарджик: "Обвинението накратко това, което мога да ви кажа е, че е упражнена принуда, натиск върху служител на кметството като същият е бил заплашен, че ако не подпише съответния формуляр, който му е оставен ще бъде уволнен." Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
05:30
Ла Лига Архивите - документален филм
03:50
Тенис: Кики Бертенс - Алисън Риск (Libema Open, Хертогенбош; WTA International - финал, повторение)
05:00
Футбол: Виляреал - Хетафе (Примера Дивисион, сезон 2018/19 - повторение)