ТАКСИМЕТРОВИТЕ ШОФЬОРИ ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ РУСКИЯ "ЮБЕР"

Четвъртък, 21 Март 2019 16:27


Стотици таксиметрови шофьори излязоха на протест заради нелоялна конкуренция. Причината е компания за споделено пътуване, която извършва нерегламентирани превози на пътници.Таксиметровият бранш излезе на протест срещу руска компания ,която работи у нас от 2014 г година .Услугата се осъществява чрез смартфон приложение за споделени пътувания.,чрез което хората се свързват с шофьорите.
 Рени Димитрова :"  Ние сме против нерегламентирания превоз на пътници в България,спрямо българското законодателство,таксиметрова дейност могат да извършват само жълти автомобили и лицензирани водачи с набор от документи ."
Oт националният таксиметров синдикат се надяват на бързи мерки след като разговаряха с министъра на транспорта, неговия заместник и председателя на парламентарната комисия по бюджет и финанси.
Рени Димитрова :" Имаме единна позиция,те застават зад нас в борбата ни с този нерегламентиран превоз.Работи се по-въпроса,но ние искаме бързи резултати, защото бизнеса се убива с всеки изминал ден."
В началото на март КЗК започна проверка на руската компания за нелоялна конкуренция на нашия пазар.От фирмата твърдят,че не са превозвачи и затова не подлежат на регистрация и регулация.
Според таксиметровите водачи обаче това е нелоялна конкуренция.
Георги,водач на такси :" Прави дъмпинг на цените,значи ако касовия апарат показва 10 лв той обявява една цена от 6,50лв. .Клиента знае качва се плаща си 6.50 без значение дали има задръстване.Това са хора, които може да са взели книжка вчера ли онзи ден,карат стари коли."
Според някои водачи на таксита проблемите в бранша са много по сериозни от нерегламентираните превози.
Петър,водач на такси: " Не може да возиш на 77 стотинки при положение,че градския транспорт е 1.60 .Е това не е нормално и патент 1000лв и касов апарат.Не някой да ми го обясни това .Кой магазин има и патент и касов апарат ." Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
05:30
Ла Лига Архивите - документален филм
03:50
Тенис: Кики Бертенс - Алисън Риск (Libema Open, Хертогенбош; WTA International - финал, повторение)
05:00
Футбол: Виляреал - Хетафе (Примера Дивисион, сезон 2018/19 - повторение)