Стара сграда рухна в центъра на Русе

Понеделник, 11 Февруари 2019 20:40


Стара сграда рухна в центъра на Враца. Инцидентът стана малко преди обед и изплаши минувачите. Няма пострадали. Къщата е на повече от сто години, разказаха жители на улица „Скобелев”. Районът е много оживен, наблизо има училище. Част от отломките са паднали върху тротоара, където често минават и деца.
 

Ивайло Йорданов: Спрех тука да си взема детето от училище, тая сграда се срути отведнъж, мина един човек, щеше да го пребие, ми ако мине мойто дете и падне върху него, какво ще направим тогава
 

Доскоро в къщата живеели наематели, но се изнесли след пожар.
 

Велин Пелов: Тук живееха некакви, не знам откъде беха се настанили, може би повече отпреди година беше, имаше пожар и след него падна покрив и се стигна до това положение, никой вече не я търси, не знам собствениците откъде са и що са.
 

Рухналата сграда има двама съсобственици. Единият от тях научи от екипа ни за инцидента. Коментира обаче, че не може да реагира, тъй като живее на друго място, а и наскоро бил опериран. Другата собственичка от години живеела във Франция и не се интересувала от имота.
 

Ще вземе ли някой мерки, обезопасение да има, има ли собственици това.
 

От Общината съобщиха, че няколко пъти са съставяли предписания за обезопасяване на имота, но без резултат. Преписката е още от 2017 година. Заради сигурността на минувачите обаче тротоарът ще бъде разчистен за сметка на местния бюджет. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
10:30
Новини
09:00
Футбол: Еспаньол - Севиля (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20 - повторение)
08:15
Тенис: Дария Касаткина - Бианка Андреску (Coupe Rogers presentee par Banque Nationale, Торонто; WTA Premier 5 - повторение)