Разпити по делото за атентата в Сарафово

Четвъртък, 17 Май 2018 16:10


Няма никакви данни за ДНК и отпечатъци на издирваните от Интерпол лица, сочени за помагачи при атентата в Сарафово. Това стана ясно днес, на изнесеното заседание на специализирания съд в Бургас .

Само един свидетел, но повече от десет вещи лица бяха разпитани днес по делото за терористичния акт на летище Сарафово в Бургас. В събраните до момента доказателства е сигурно участието на Мелиад Фара и Хасан Ел Хасан, както и на загиналият атентатор Мохамед Хасан Ел Хюсейни.
 
Красимир Тренчев - прокурор: "Има доста косвени доказателства за лицата, а и не само косвени. Това са договорите с които са наемали автомобилите и автомобилите които са ползвали, разознаванията които са извършени от свидетелите. Това са лицата които са предоставяли автомобилите за рента-кар."
 
Доказателства за участието на четвърто лице у нас не са събрани. На видеозаписите от летище Сарафово не присъстват Мелиад Фара и Хасан Ел Хасан. Присъствие е записано само на загиналият Мохамед Хасан Ел Хюсейни. В друга експертиза от приложените към делото данни става ясно, че:
 
Щилян Папанчев – експерт на компютърни данни: "Осъществявали са връзка през скайп и през интернет. В едната експертиза пишеше че има над 100 профила в единия компютър който е, но те не са били негови, това е компютърен клуб и всеки който е влизал си е ровил в профили."
 
В експертизите е уточнено с кои страни са комуникирали помагачите в бомбения атентат, което доказва участието на още лица в организирането му. След близо 6 години след атентата на летище Сарафово и последните две съдебни заседания в Бургас, все още не са разпитани всички експерти. Следващото заседание по случая е на 13 юни в София. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
02:00
Непознатото лице на... Венцислав Янков - документална поредица
02:00
Тенис: Кики Бертенс - Аляскандра Саснович (VTB Kremlin Cup, Москва; WTA Premier - повторение)
01:05
Тенис: Каролин Вожняцки - Елина Свитолина (BNP Paribas WTA Finals Singapore presented by SC Global, Сингапур; WTA Finals - повторение)