Убийците на таксиметров шофьор от Варна признаха вината си

Вторник, 13 Февруари 2018 17:58


Извършителите на жестокото убийство на таксиметров шофьор във Варна отпреди година, признаха вина. Делото ще се гледа по съкратената процедура. Така вместо да лежат от 15 до 20 години или доживот, двамата ще се отърват с по-леки присъди.

Убийството стана на 9 срещу 10 април миналата година, на разклона за село Каменар. Извършителите 24-годишната Ренета Козарева и 27-годишният й приятел Космас Джероне признаха вина в съда. Това автоматично съкращава присъдите им с 1/3-та. Защита отрича да е тактически ход.
 

Павел Димитров – адвокат на Космас: "Много подробно всичко са разказали, направили са самопризнания. Така че те са си признали вината още тогава, а не сега да мислим, че е заради присъдата, да ползват преференцията."
 

Иван Томов – адвокат на Ренета: "Разкайват ли се заради това, което са извършили? Разбира се. Не са искали да се случи такова събитие вообще. А какво са искали? …Плана е бил за грабеж, не за убийство."
 

Защото били без работа и искали да си набавят средства за живот. Прокуратурата обаче казва друго – двамата дори тренирали нападението с нож… върху автомобилна гума.
 

Димитър Кайряков – прокурор по делото: "Извършено е много тежко престъпление. Аз съм го написал и в обвинителния акт, че са го планирали, набавили са средства и са пристъпили към изпълнение на предварително изготвения план."
 

За кураж взели дрога. Присъдата ще стане ясна другия месец. А близките на убития 61 годишен таксиметров шофьор се надяват да е справедлива.
 

Асен Ашиков – син на убития: "Минава ли болката? Времето лекува ли ? Не, не, не. Ужас, ужас. 61 прободни рани, ужас е. Няма такава държава…" Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
17:30
Новини
09:00
Пряко: Тенис: Dubai Duty Free Tennis Championships, Дубай (WTA Premier)
17:30
Код Спорт - спортно обзорно предаване (повторение)