ДПС и "Обединени патриоти" отново се скараха

Четвъртък, 12 Октомври 2017 18:42


ДПС и Обединени патриоти отново се скараха за участието на националистите във властта. От движението пак поискаха оставката на Валери Симеонов. Патриотите отвърнаха, че не можело именно ДПС да са защитници на либерални ценности.

 След среща с представители от ДПС в българския парламент, председателят на партията на европейските либерали заяви, че в Европа няма място за крайни националисти. В тази връзка той намекна, че участието на "Обединените патриоти" във властта забавя влизането ни в Шенген.
ХАНС ВАН БААЛЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ НА АЛДЕ
„ Нека го кажа така. Няма да го направи по -лесно влизането в Шенген.“

Ханс Ван Баален посочи и лоши примери от участието на националисти във властта, станали повод за разпадане на правителства. Това от своя страна даде повод на ДПС отново да искат оставки:

МУСТАФА КАРАДЙЪ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПГ НА ДПС
„ В такива ситуации, ако Валери Симеонов не подаде оставка, подава цялото правителство. Така е в нормалните демокрации. Е, ние сме в България."
Патриотите отвърнаха, че ДПС отново се опитват да клатят стабилността в държавата:

ИСКРЕН ВЕСЕЛИНОВ ПГ НА „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ“
„Всичко това за нас определено е поредния нагъл акт на политическо лицемерие. Ако има заплаха за България, това не е вицепремиерът или правителството, а връщането на ДПС на власт. “
ПАВЕЛ ШОПОВ ПГ НА „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ“
„За всички е ясно безспорно, че се цели дестабилизация на властта и свалянето на правителството и то преди европредседателството. “ Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
16:00
Новини
14:00
Пряко: Тенис: Guangzhou Open, Гуанджоу - четвъртфинали (WTA International)
13:00
Пряко: Тенис: St. Petersburg Open, Санкт Петербург (ATP WORLD TOUR 250)