Сопот без вода от три дни

Сряда, 13 Септември 2017 20:36


Жителите на Сопот обмислят протест заради проблеми с водоснабдяването в града. Три поредни дни там няма нормално водоподаване. Хората не знаят кога и дали ще имат вода, защото никой не ги уведомява предварително.

 

От ВиК-Карлово посочват, че проблемът е причинен от четири аварии, които вече са били отстранени. Фактор за нормалното водоподаване в града е и това колко вода ще е нужна на държавния военен завод ВМЗ.

 

ДИЧО НИКОЛОВ: „Обаждах се в Общината, казаха, че завода усвоява водата и не я дава на гражданите.”СИНХРОН –

 

ВЪЛКО СЕКУТОВ: „Във фабриката може да има вода, в града може и да няма. Защото там работят 4500 човека.”В самия завод обаче също имат проблеми с недостига на вода, което пречи на производството. Никой обаче не информира жителите на Сопот кога ще има ново спиране. Те всеки ден ходят по няколко пъти до улични чешми, за да се запасяват с вода за най-спешни нужди.

 

ТОДОР ГЕОРГИЕВ: „Оня ден имаше вода, вчера нямаше и днес... Вчера дойде към 11 часа някъде.”

 

ВИЛИ ДИМОВА: „Без вода може ли? Както без хляб не може, така и без вода не може.”От ВМЗ са изпратили писмо до кмета на Сопот във връзка с проблема.

 

ДЕЯН ДОНОВ, КМЕТ НА СОПОТ: „Мен ме уведомяват, че до няколко дни, поради различни аварии, ще бъде възстановено водоподаването в нормалните режими."

 

Кметът обаче настоява да бъде информиран и за спиранията на водата, за да може своевременно да информират жителите на Сопот. А самите те вече обсъждат възможността за протест, ако проблемите продължат. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
16:30
Новини
16:00
Пряко: Тенис: Mallorka Open, Майорка - полуфинали (WTA International)
13:30
Пряко: Тенис: The Classic Birmingham, Бирмингам - полуфинали (WTA Premier)