Не подценявайте влязлата в ушите вода

Събота, 02 Септември 2017 11:56


Лятото все още не е свършило. Много хора предпочитат именно топлите дни през септември за почивка на море. Рисковете за приятното изживяване обаче не са отминали. В следващия материал ще ви покажем защо не трябва да подценявате като проблем морската вода, останала в ушите.

 

Плуване, гмуркане или просто игра във водата - основни занимания, когато сме на море. Едва ли има човек, на когото не се е случвало да му влезе вода в ушите. Специалистите по УНГ предупреждават, че оставането й в ухото може да е освен неприятно и опасно..

ДOЦ. ХРИСТО ЗЛАТАНОВ НАЧ. ОТДЕЛЕНИЕ В УНГ КЛИНИКА, ВМА
"Оставяйки тази вода вътре и смесвайки се с наличната ушна кал, тя създава изключително благоприятна хранителна среда за развитието на каквато и да е инфекция, била тя бактериална или гъбичкова"

След къпане в Черно море е много вероятно да се развие такава инфекция, защото то е малко солено , а солта е тази, която убива подобни микроорганизми. Александър е имал такъв проблем, когато е бил на 10 години. Почивката на море за него се превръща във време за лечение.

АЛЕКСАНДЪР
Обичах много да седя под водата, да си играя с мидичките и по едно време вече ми се напълниха ушите и не можах вече с нормалните методи да си изкарам водата. След което отидох на "Уши, нос, гърло", и ми предписаха капки. Общо взето цялото ми море отиде всеки ден да си слагам капки" 0'48"

9-годишната дъщеря на Николай от години има проблем с носа ,гърлото, или ушите. Десетина дни преди семейната почивка на море профилактичен преглед при специалист показва, че детето има нужда от промивка на ушите. 

НИКОЛАЙ АНДРЕЕВ 
Излезе, че е много правилно преди почивката ни, преди море, да се направи такова нещо, защото се събира ушна кал. И може би, когато се напълни с вода - сега не ми го обясниха точно, но не се оттича по правилния начин, задържа се по някакъв начин, и създава проблеми". 

Дете или не, ако не успеете да изкарате веднага водата от ухото си, специалистите съветват да го почистите с клечка за уши, напоена и с 1-процентен разтвор на салицилов спирт. Вариант са и капките за уши. Ако обаче 2-3 дни ушите ви са заглъхнали, задължително потърсете медицинска помощ. Александър вече има едно наум

АЛЕКСАНДЪР
Оттогава се пазя, нося си тапички с мен... и така

  Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
14:00
Новини
13:00
Пряко: Тенис: Nature Valley International, Истборн - четвъртфинали (WTA Premier)
13:00
Пряко: Тенис: Nature Valley International, Истборн - четвъртфинали (WTA Premier)