Установени са родителите на изоставеното бебе в София

Събота, 12 Август 2017 17:38


Установени са родителите на бебето, което снощи беше изоставено в столичния Западен парк. Бащата на детето бе на разпит в трето районно управление, а майката се издирва. На излизане той заяви, че е готов да си вземе детето и че не знаел, че майката иска да го изостави. Момиченцето е на осем месеца. Детето е настанено в Специализираната болница за лечение по детски болести – проф. д-р Ив. Митев”-София.

Около 19ч снощи случайни минувачи откриват бебе без надзор в столичния Западен парк и подават сигнал в полицията. След преглед в Специализираната болница за лечение по детски болести е установено, че детето е в добро състояние. Днес в полицията показания даде бащата на момиченцето, с който преди няколко дни майката се разделила. Дотогава тя живеела с него и другото й, 2-годишно дете, което е от друг мъж.

ПЕТЪР БАЩА НА МОМИЧЕНЦЕТО: Да, мое. ... Нищо не е станало, ще си я взема... Не, не тя сама избяга от мене... Нищо, нищо не знам какво се случи. Просто нищо не мога да ви кажа... Добре е, сега ми казаха, добре е... Да, да, ще си я взема.

Петър обясни, че работи в сферата на строителството и има доходи, за да гледа детето си, в което ще му помага и неговият баща. Междувременно пред 3-то Районно управление дойдоха роднини на мъжа, с когото майката живее от няколко дни.

АСЯ ТРАЙКОВА: Тя е казала, че вчера отива да го дава на закрила на детето, че са намерили родители за бебето. - А защо е решила да го остави на „Закрила на детето“? - Защото ми е казала, че детенцето е болно, че няма да расте, че ще жужее, че след два месеца ще умре. Каза, че не иска да умре в нейните ръце това дете.

По случая са сигнализирани освен отговорните институции и организации от неправителствения сектор. Според тях родителите изоставят децата си, защото няма реална подкрепа към българското семейство.

ГЕОРГИ БОГДАНОВ „НАЦИОНАЛНА МРЕЖА ЗА ДЕЦАТА“: Социалните услуги в страната са изключително малко, те са недофинансирани и трябва да сме абсолютно честни и искрени и да кажем, че системата за закрила на детето е на практикантка е в колапс. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
17:00
Новини
17:00
Пряко: Тенис: BRD Bucharest Open, Букурещ - финал (WTA International)
15:00
Пряко: Тенис: SkiStar Swedish Open, Бостад - финал (ATP WORLD TOUR 250)