Как да помогнем на детето си да ограничава времето си в интернет

Събота, 17 Юни 2017 16:08


Платформата protectyourkid е създадена, за да помогне на родителите и децата да определят времето, в което подрастващите прекарват в интернет или играят на игри.

ДЕЯН БЛАГОЕВ МЕНИДЖЪР НА СОФТУЕРНА КОМПАНИЯ: Това не е шпионски софтуер. Детето знае, че го има този софтуер и е хубаво преди да го инсталирате, да си поговорите с него. Първо трябва да му обясните, че го защитавате и второ, му помагате да предпази очите си и ума си.

У нас софтуерът е безплатен и може да се свали от сайта protectyourkid.com.

ДЕЯН БЛАГОЕВ МЕНИДЖЪР НА СОФТУЕРНА КОМПАНИЯ: А на Запад, в страни като Германия и Америка хората плащат по 40 евра за това неща, но там те са осъзнати, защото са запознати и знаят, че сигурността на децата им е много по-важна.

ЕВЕЛИНА ЛАФЧИЙСКА ПСИХОЛОГ, „РОДИТЕЛИ“: Както навсякъде има правила – на улицата как учим детето как се пресича, на безопасност, това, че трябва да е пешеходна пътека, да се върви на тротоара – това са правила, които осигуряват безопасност на детето. По същия начин се случва в интернет, там има опасности, които съществуват.

Според изследване на асоциация „Родители“, проведено през 2016-та година, едва около 20% от родителитеу нас използват програми за контрол на децата за времето им в интернет. Атанас Георгиев и синът му Виктор са от тези, които са осъзнали нуждата от подобна платформа.

АТАНАС ГЕОРГИЕВ: Решението го взехме със сина ми и решението беше не да го контролирам, а да му помогна. Защото той си дава сметка, че играе прекалено много, но просто телефонът му е в ръцете и той не може да се противопостави на изкушението.
ВИКТОР: Откакто я имам тази програма, играя повече време навън и не усещам тая липса. Пак признавам си прекалявам с времето, но играя много по-малко от преди.

До два часа на ден е препоръчително децата да гледат в монитор, независимо какъв е той. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД