Начало на последната сесия на 43-то Народно събрание

Сряда, 11 Януари 2017 18:35


Депутатите се върнаха на работа след Коледната си ваканция и отказаха да се занимават с резултатите от референдума. По закон в тримесечен срок след провеждането на допитването, народните представители трябва го обсъдят. Всички депутати с изключение на ГЕРБ се обявиха против с аргумента, че Върховният административен съд все още не се е произнесъл дали референдумът има задължителен характер. Това е последната сесия на 43-то Народно събрание, която ще продължи вероятно още две седмици. 
 
Депутатите в 43-то Народно събрание започнаха последната си сесия с националния химн.
И традиционно продължиха с политически декларации. От ГЕРБ отчетоха добра законодателна работа и призоваха за позитивна предизборна кампания с изпълними обещания.
 
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПГ НА ГЕРБ: "Не така изглеждат нещата за нашите опоненти от БСП, които очакват новият президент и съставеното от него служебно правителство да мотивират хората да гласуват за тях. Не разчитайте, уважаеми дами и господа, на това българите да имат кратка памет."
 
Социалистите определиха управлението на ГЕРБ като две загубени години, през които жизненият стандарт на българите не се е подобрил.
 
КОРНЕЛИЯ НИНОВА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПГ НА "БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ" : "Живее ли днес народът ни по-добре след управлението на Бойко Борисов? Нека той да отговори. Някои сигурно живеят – онези десетина фирми, които получават всичко в българската икономика, но млади семейства, хора с увреждания – не. Министърът на здравеопазването, на отбраната и кметът на Пловдив сигурно живеят по-добре."
 
От ДПС видяха провала на този парламент в безпринципното мнозинство в него и предупредиха, че и съдбата на следващото ще бъде такава, ако отново се заложи на аритметично, а не ценностно мнозинство.
 
МУСТАФА КАРАДАЙЪ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПГ НА ДПС: "Ако решим, че популизмът и фалшивите обещания са печеливши, ако заложим на манипулации и на езика на омразата, можем да обявим началото на дълъг изборен маратон. Последиците от този сценарий са непредвидими."
 
Реформаторите пък отчетоха няколко грешки на това Народно събрание, сред които липса на воля за влизане на страната ни в Шенген, и призоваха да се положат повече усилия за присъединяване на България към еврозоната.
 
АНТОНИ ТРЕНЧЕВ ПГ НА РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК: "За съжаление този парламент си отива или не, ще дойдат други, ще свършат повече работа."
 
От Атака  поискаха преосмисляне на еврочленството на България. 
 
ВОЛЕН СИДЕРОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПГ НА „АТАКА“: "Смятам, че е крайно време българският политически елит да преосмисли това членство, да реши как България трябва да се развива, да изпълнява ли всичко, което идва от Брюксел или трябва да възстановим поне част от суверенитета си."
 
От АБВ  приозваха за навлизане на нови лица на политическата сцена у нас. 


 Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
16:30
Новини
16:00
Пряко: Тенис: Mallorka Open, Майорка - полуфинали (WTA International)
13:30
Пряко: Тенис: The Classic Birmingham, Бирмингам - полуфинали (WTA Premier)