Бургас в очакване на нова снежна виелица

Сряда, 11 Януари 2017 17:09


Морският град преживя снежна буря през отминалата нощ, а пътищата на територията на цялата област останаха блокирани почти до обяд днес. Обстановката обобщава нашият екип в Бургас.154 машини на снегопочистващите фирми не са спирали работа по репубиканската мрежа през изминалото денонощие. Оказа се че сред закъсалите в снежната блокада са дори снегорините.
Шофьор на снегорин :

"...Както караш и изведнъж стена пред тебе. И до там спираш и край. Не можеш повече. Не става. И блокажи и каквото и да пускаш просто снега е много...."

Едва в обедните часове движението по главните пътни артерии в Бургас се нормализира. След невижданата от години снежна виелица , днес отвориха за движение пътищата Бургас-Петолъчката, Бургас-Слънчев бряг-Варна,Айтоски и Ришки проходи.. Проходими при зимни условия са и пътищата към Малко Търново и Царево. Заради очакваните нови снеговалежи всички налични екипи остават в готовност.


Вълчо Чолаков – областен управител на Бургас :

..."Имаше 17 сигнала за денонощието за бедстващи, евакуирани са 54 човека. Интересното е че много безотговорно
Денонощието отмина кошмарно за спешния център на Бургас, където до обяд помощ са потърсили 92-ма души, половината от които хоспитализирани. ."


Мирослав Александров – жител на кв. „Победа” :

"...Има хора които вече са със счупени крайници. Снощи трудно влизаха линейките в квартала. В крайните улици просто е невъзможно да влезе кола, тъй като не са почситени и невъзможно е да има движение на коли. Не дай боже ако стане някой пожар как ще влязат пожарните...."

Все още има населени места без ток, но от енергодружеството продължават да работят по отстраняването им. През вчерашния ден полети към летище Бургас бяха пренасочвани към Варна, а пристанище Бургас остава затворено. От БДЖ съобщават че няма аварирали влакове, но са възможни закъснения по всички направления заради усложненаната обстановка. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
16:30
Новини
16:00
Пряко: Тенис: Mallorka Open, Майорка - полуфинали (WTA International)
13:30
Пряко: Тенис: The Classic Birmingham, Бирмингам - полуфинали (WTA Premier)