Военна техника аварира в снега

Сряда, 11 Януари 2017 17:06


Повредени машини пречат на работата на русенските пожарникари в тежката зимна обстановка. Част от верижната техника е извън строя, а онази, която работи, често не изпълнява обичайните функции. Според началника на русенската пожарна комисар Димитър Павлов е наложително да се осигурят модерни машини, за да могат да работят адекватно през зимата.Според комисар Павлов ситуацията е същата в цялата страна. По думите му една трета от верижните машини са повредени, защото първоначално са създадени с друго предназначение.
Комисар Димитър Павлов, началник на „Пожарна безопасност“-Русе:

" Това са военни машини, които са пригодени за граждански условия, те не са машини, които са проектирани и създадени за работа през зимата …едното МТЛБ, второто,с което разполагахме, се повреди точно при изтеглянето на един от тировете. Тези машини МТЛБ-ата не са пригодени за теглене… по-удачни са тежки трактори…"


Най-често се налага да се вадят от преспите закъсали тирове, които не ползват вериги. Обикновено шофьорите ги слагат за проверката, след което ги свалят отново.


 Гл.инспектор Румен Кръстев, началник „Пътна полиция“-Русе:

..." когато шофьорът навлезе в място, участък, където пътят е разчистен, където е до асфалт, където няма проблеми за движение на превозното средство, спира се и се свалят веригите….след което като примерно автомобилът навлезе в участък, където има навявания и където не е изчистено…, тогава възникват именно закъсванията..."


Оказва се, че глобите не са в състояние да стреснат недисциплинираните шофьори, тъй като при нарушение сумата е само 50 лева. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
05:00
Златна мисия - 17 еп., туристически пътеводител
03:30
Тенис: Кевин Андерсън - Сам Куери (New York Open, Ню Йорк; ATP WORLD TOUR 250 - финал, повторение)
04:00
Тенис: Елина Свитолина - Киан Ван (Dubai Duty Free Tennis Championships, Дубай; WTA Premier - повторение)