Как да предпазим кожата от студа?

Четвъртък, 05 Януари 2017 17:27


Минусовите температури могат да бъдат много опасни за кожата, ако не полагаме специални грижи за нея. Как да се пазим и в кои случаи трябва да потърсим специалист?

Хубаво е да предвидим повече време за себе си през студените дни. Грижата за кожата през зимата е задължителна, за да не се наложи да посещаваме специалист. Ако стоим навън прекалено дълго време и не сме защитили максимално добре кожата си, тя може да реагира.

Д-Р РОСИЦА ДЕНЧЕВА ДЕРМАТОЛОГ
"Студовата алергия е много ясно дефинирано заболяване, което е свързано с поява на силно сърбящи, менящи формата си обриви, подобни на тези, които се получава при контакт с коприва. Това е нещо, което е популярно като копривна треска със същите прояви обикновено се появява след излагане на студ през зимните месеци".

Ето и кои са симптомите, които показват, че кожата има проблем:

 Д-Р РОСИЦА ДЕНЧЕВА ДЕРМАТОЛОГ
"Зачервяването е симптом, че кожата ни страда, че няма достатъчно влага, няма достатъчно успокояващи фактори, нанесени върху нея. И тогава, в такива ситуации би трябвало да реагираме с един малко по-богат омазняващ продукт, който да е за чувствителна кожа".

Освен козметични продукти, е хубаво да се използват и дълбоко хидратиращи маски. Целта е влагата да не се изпарява от кожата и тя да бъде омазнена, за да страда възможно най-малко от вредното влияние на ниските температури.

"След като се погрижите за хидратацията на кожата си, задължително сложете шал, шапка и ръкавици, преди да излезете от вкъщи".

"Не се страхувам от студа, знаеме, че е опасен, но аз работя на планината, така че съм свикнала със студа. А хората трябва да се обличат добре, топло и с хубави обувки".

"Шапка и ръкавици съм сложил. Ако стане под минус 10 градуса, под палтото ще сложа сако".

"Всяка зима има такива студове, така че не е страшно, чак толкова хората да се страхуват. Ще преживеят и тая зима".

Студеното време е особено опасно за децата. При тях грижата за кожата е абсолютно задължителна не само за откритите части, а за цялото тяло. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
14:00
Новини
12:55
Тенис: Гарбине Мугуруса - Слоун Стивънс (Internazionali BNL dItalia, Рим; WTA Premier - повторение)
12:30
Футбол: Виляреал - Валенсия (Ла Лига Сантандер, сезон 2020/2021 - повторение)