С нов учебен план и стари учебници на 15 септември

Сряда, 07 Септември 2016 16:49


 С нов учебен план и стари учебници ще започне учебната година. За тази година промяна в учебното съдържание ще бъде компенсирана с допълнителни учебни помагала, в които са събрани липсващите уроци. Материалите ще достигнат до всички до 15-септември, обещаха от едно от издателствата, анагажирани с изготвянето им. Първокласниците обаче ще учат по новата програма, но със старите буквари.

 Промяната в учебния план за първокласниците, няма как да бъде събрана в учебно помагало, както при по-горните класове, тъй като изисква изцяло нов буквар. Сменя се реда на изучаваните букви с цел децата по-бързо да се научат да четат на срички.

НИКОЛА КИЦЕВСКИ ДИРЕКТОР В „ИЗДАТЕЛСТВО ПРОСВЕТА“
„Трябва да има само тези думички, които до този момент са изучени, примерно с буквичката Т са таратор,омлет и торта. В този буквар който съм хванал това са и първите изречения – Тина пита татко какво имаме за обяд и той отговаря таратор, омлет и торта. “

При всички останали класове и предмети са изготвени учебни помагала, които да запълнят липсващите уроци по новия учебен план. От Синдиката на българските учители от своя страна разкритикуваха поредните промени в учебния план и преминаването на знания от горен клас към по-долен.

ЯНКА ТАКЕВА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СБУ
„ Ние сме единствената страна в Европа, която усложнява учебния материал за учениците – от четвърти клас смъкваме във втори, от седми в четвърти... Това че вече в първи клас ще се учи таблицата за умножение не е редно.“

Вече са готови и първите електронни учебници, които имат и визуализация за по-лесно разбиране на материала.

  Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
19:00
"В кухнята на баба... и още нещо: Пелишатски ястия" - 28 еп., кулинарно предаване
12:00
Пряко: Тенис: Internationaux de Strasbourg, Страсбург - четвъртфинали (WTA 250)