Изпитите за шофьори на живо по интернет?

Сряда, 13 Април 2016 16:10


Теоретичният изпит за кандидат-шофьорите да се провежда в специална стая, като курсистите ще влизат един по един. Целият изпит ще се заснема с камери и ще се излъчва на живо по интернет. Така от министерството на транспорта ще се борят с корупцията в Държавната автомобилна инспекция.

За да се спре корупцията в Държавната автомобилна инспекция при провеждането на изпитите за шофьори, от транспортното министерство ще следят не своите служители, а курсистите:

ИВАЙЛО МОСКОВСКИ МИНИСТЪР НА ТРАНСПОРТА "Всеки един кандидат вече ще влиза в отделно помещение, което ще бъде шумозаглушено, ще бъде изолирано по всякакъв начин. Няма да има субективен фактор. Изцяло по електронен път ще се провеждат тези изпити ."

Диляна е кандидат-шофьор. Все още кара курсовете и учи листовките. Не е очарована от предвижданите промени.

ДИЛЯНА КАНДИДАТ-ШОФЬОР "Звучи малко притеснително с оглед на това, че все пак курсиста се явява на изпит и би трябвало обстановката в която се провежда изпита да е наистина релаксираща и да не предполага някакъв стрес. Мен лично бялата стая с листовки вътре, сама, с камера, която ме снима да кажем, че леко би ме смутила."

От бранша смятат идеята за добра, особено ако това ще спре корупцията:

ИНЖ.ВЛАДИМИР ЙОРДАНОВ ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕНТЪР ЗА БЕЗОПАСНО ДВИЖЕНИЕ  "Това е една добра идея, която би пресекла всякакви опити за манипулации върху изпитите. Въпреки че и сегашната система е много добра, но явно с новите разкрития трябва да се приеме нещо ново."

Друго притеснява и инстуркторите и Диляна. Предаването на живо на изпита по интернет. Министър Московски пък чака юристите да проверят дали това може да се случи.

ИНЖ.ВЛАДИМИР ЙОРДАНОВ ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕНТЪР ЗА БЕЗОПАСНО ДВИЖЕНИЕ "Даването по интернет може да е доста компрометиращо за един човек."
ДИЛЯНА КАНДИДАТ-ШОФЬОР  "Стига неприкосновеността да не е нарушена на личността, нямам нищо против."

В момента теоретичните изпити за шофьорите също се записват. В лицензираните кабинети влизат по няколко курсисти ,а 6 камери следят за законното протичане на изпита. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
21:30
Новини
21:30
Футбол: Валядолид - Реал /М/ (Ла Лига Сантандер, сезон 2019/20 - повторение)
21:00
Тенис: Белинда Бенчич - Юлия Гьоргес (Adelaide International, Аделаида; WTA Premier - повторение)