ПРОТЕСТ СРЕЩУ НАСИЛИЕТО НАД ЖИВОТНИТЕ СЕ ПРОВЕДЕ В СОФИЯ

Събота, 03 Октомври 2015 15:24


Протестно шествие срещу насилието на животни тръгна по обяд от площада пред Народното събрание във връзка със Световния ден на животните. Протестиращите отправят към отговорните институции 9 искания, сред които адекватни и бързи мерки за предотвратяването и за установяването на случаи на насилие на животни. От 2011та година досега у нас са издадени 72 ефективни присъди за нарушение на Закона за защита на животните. Според организаторите това е стъпка в правилната посока, но е нищожно малко на фона на многобройните случаи за насилие над животните, на които сме свидетели всеки ден.

ЙОАННА КАРАЦАНЕВА ОРГАНИЗАТОР
Все още се вижда неразбиране особено инстинктивно хората звънят на 112 от там обаче имат проблем да реагират и не се отзовават или е неадекватна реакцията.

Рея е на 10 месеца. Най-щастливият момент в живота на кученцето е срещата му с бившата учителка Мирослава Коева. Това е седмото животно, осиновено от Мирослава е и третото, за което стопанката се грижи в момента.

МИРОСЛАВА КОЕВА
Тя е била в приют на екоравновесие. Намерих я в парка "Заимов" в студените месеци. Като си разхождах кучето просто се върнаха двете и така се прибрахме заедно у дома. + Хората не се отнасят добре към животните, а трябва - защото в днешно време имаме нужда всички да се обичаме.

В началото на шествието пърформънс срещу кожарската индустрия привлече вниманието на столичани към проблема.


АННА СИМОВА
-Какво ви мотивира да сте днес тук?
- Мотивира ме това, което хората правят на животните в името на суетата. Не може за едно кожено палтно да страдат десетки, а понякога и стотици животни.
ПЕТЯ ВЛАДИМИРОВА
- Това, което правят хората на животните се нарича лакомия, аз не мога да си предатвя да живея от смъртта на животно.
ЙОАННА КАРАЦАНЕВА ОРГАНИЗАТОР
това е първия сингал в едно обществено, че нещо не работи. хората не са толерантни не само към животните тези, който са насилници над животните те са насилници в целия си живот даже при някои ескаплира.

Организаторите на протеста поискаха и промяна в закона за лова, която да преустанови убийствата на кучета и котки и разрешената, според тях в текста, жестокост за целите на опазване на дивеча. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
13:30
Новини
12:55
Тенис: Гарбине Мугуруса - Слоун Стивънс (Internazionali BNL dItalia, Рим; WTA Premier - повторение)
12:30
Футбол: Виляреал - Валенсия (Ла Лига Сантандер, сезон 2020/2021 - повторение)