ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ШОКОЛАДА

Понеделник, 07 Юли 2014 17:18


Днес е Европейският ден на шоколада. На този ден през 1550 г. е доставена първата партида шоколад от Америка в Европа. Всички знаем, че шоколадът е полезен, но в малки количества. Как да познаем качествения продукт - вижте в следващия репортаж.
Първото шоколадово блокче е направено преди 172 години от англичанина Джон Кадбъри.

ДАРИНА ЗЛАТАРСКА СОБСТВЕНИК НА ФИРМА
 “В началото много преди да се появи шоколадът в истинския му вид, т.е. такъв, какъвто го познаваме днес, шоколад се е наричала горчива какаова напитка. Минало е доста време, след което шоколадовата напитка е превърната в шоколада, който познаваме днес.” 

Днес Дарина Златарска има собствена фирма за производство на шоколад, в която се работи с белгийски, френски и италиански суровини. Тук се предлагат готовите продукти. Това шоколадово местенце е единствено по рода си.

 СИЛВИЯ ЙОРДАНОВА РЕПОРТЕР, ТВ+
“Ако се чудите как да изненадате вашите близки, шоколад с послание е решение на този проблем.” 

В този магазин може да намерите нетрадиционни шоколади с послание, създадени специално за вашето събитие под всякаква форма и големина – кръщене, сватба, рожден ден, имен ден. За финал на вашата изненада може да получите и специално изработена декорация.

ДАРИНА ЗЛАТАРСКА СОБСТВЕНИК НА ФИРМА
“Когато се роди бебе или празнуваме кръщене на детенце, много по-интересно и красиво е да поднесеш шоколад за почерпка в бебешка количка.”

По външен вид е трудно да се прецени качествен ли е или не един шоколад, обяснява Дарина. За да познаем добрия шоколад, трябва да го опитаме.

ДАРИНА ЗЛАТАРСКА СОБСТВЕНИК НА ФИРМА
“Когато хапнем шоколад, той трябва да остане като вкус на небцето ни дълго време след приключване на консумацията на шоколада. И всъщност колкото по-дълго време остане това усещане на небцето в устната кухина, толкова по-качествен е съответният шоколад.” 

Най-честите клиенти на магазина са дамите, тъй като според Дарина именно те са по-отворени към нови неща. Поръчките се изпълняват в рамките на 2 до 3 дни. А цените варират от 30 стотинки до 103 лева.


оператор РОБЕРТО ДАЛАЛИ Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
05:00
"На лов: 120 годишнина СЛР - Стара Загора" - предаване за лов
04:00
Тенис: Мария Сакари - Беатриз Адад Мая (Rothesay Open Nottingham, Нотингам; WTA 250 - II четвъртфинал, повторение)