ПОЛИТИЦИТЕ ПРЕД ПАМЕТНИКА НА НЕЗНАЙНИЯ ВОЙН В СОФИЯ

Сряда, 03 Март 2021 17:10


Пред паметника на Незнайния воин в столицата вицепрезидентът Илияна Йотова заяви: "Пет века - националноосвободителни движения, въстания - този народ не се погуби. Отстоя своите ценности. Днес някой да се опитва да каже, че българската свобода е плод на кроежи и политически сметки, или е подарена, защото така е трябвало да бъде в една разпада ща се Османска империя, е един много злополучен опит да се пренаписва историята".

"Партиите са временни, но България ще остане във вековете", заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод днешния празник. "Вместо политиците да сплотяват нацията, те я разделят. На 3 март в Сан Стефано възкръсва новата българска държава, но малко по-късно Великите сили решават, че България не трябва да бъде обединена, а разделена".

Имаме нужда от обединителен патриотизъм, но не и от национализъм, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който също присъства на издигането на националното знаме  по повод 3 март. "Честит празник на цяла България. На този ден всички ние трябва да направим една равносметка за ситуацията и състоянието на страната. Предстоят ни важни решения, които трябва да вземем като български граждани. Призивът ми е да изходим от обединението, имаме нужда от обединение", смята той.

  Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
03:30
"Български надежди" - 13 еп., документална поредица за талантливите деца в България
03:30
Тенис: Volvo Car Open, Чарлстън – полуфинали (WTA 500 - повторение)
02:00
Футбол: Атлетик /Б/ - Алавес (Ла Лига Сантандер, сезон 2020/2021 - повторение)